Mijn Ervaringen als Hulpverlener in de GGZ

Zelf werkte ik meer dan 30 jaar als behandelaar in de GGZ. Ik lees en hoor van veel mensen met autisme dat zij vervelende ervaringen hebben met de hulpverlening. Lange wachtlijsten, een verkeerde diagnose, een verkeerde behandeling, niet gehoord worden,  enzovoort.

Toen ik vorig jaar de autisme coachingsopleiding deed, werd er tegen mij gezegd dat ik beter niet te veel te koop kon lopen met mijn ervaring als behandelaar in de GGZ. Mensen met autisme zouden een hekel hebben aan hulpverleners en zij zouden dan niet staan te springen om bij mij coaching aan te vragen. Hierdoor zou het moeilijk zijn om een eigen praktijk op te bouwen.

Ik schrok hiervan omdat ik juist trots ben op mijn ervaring in de GGZ en wat ik heb kunnen betekenen voor de cliënten met autisme. Ik zie mijn jarenlange ervaring als hulpverlener ook als een toegevoegde waarde voor mijn werk als autismecoach. 

Ik heb veel ervaring met verschillende psychische problematiek zoals depressie, angst, AD(H)D, psychotische kwetsbaarheid, persoonlijkheidsproblematiek en suïcidaliteit.

Deze kennis en ervaring maakt dat ik snel signaleer en aanvoel welke problemen er spelen. Ik kom snel tot de kern van het probleem en weet hierdoor wat je nodig hebt en welke kennis en tools/ werkbladen ik kan inzetten in jouw situatie.

Op het gebied van autisme heb ik veel ervaring. Samen met collega’s heb ik 20 jaar geleden binnen de GGZ een nieuw behandelprogramma opgezet. Een deeltijdbehandeling voor jong volwassenen, een psycho- educatiegroep voor mannen en voor vrouwen, en ook cursussen voor partners , ouders van en broertjes en zusjes. In al die jaren heb ik veel verhalen gehoord, veel gelezen, geleerd en ervaren over autisme en deze ervaring neem ik mee in mijn eigen coachingspraktijk.

Ik snap dat er veel mensen zijn die teleurgesteld in, of verkeerd behandeld zijn door, een hulpverlener maar ik vind dit geen reden om mijn werkervaring te verbergen. Mocht je zelf vervelende ervaringen hebben met hulpverleners of therapeuten en hierdoor eerst eens met mij willen praten voordat je besluit een coachingstraject in te gaan, weet dan dat ik voor je klaarsta.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *