Mijn ervaringen als Hulpverlener in de GGZ

Zelf werkte ik meer dan 30 jaar als behandelaar in de GGZ. Ik lees en hoor van veel mensen met autisme of zij die zichzelf erin herkennen dat zij vervelende ervaringen hebben met de hulpverlening. Lange wachtlijsten, een verkeerde diagnose, geen of een verkeerde behandeling, niet gehoord worden,  enzovoort.

Toen ik een aantal jaren geleden de opleiding voor autismecoach volgde, werd er tegen mij gezegd dat ik beter niet te koop kon lopen met mijn ervaring als behandelaar in de GGZ. Veel mensen met autisme zouden een hekel hebben aan hulpverleners en zij zouden dan niet staan te springen om bij mij een coachtraject te volgen.

Ik schrok hiervan omdat ik juist trots ben op mijn jarenlange ervaring in de GGZ en wat ik al heb kunnen betekenen voor de cliënten met autisme. Ik zie mijn ervaring als hulpverlener als een toegevoegde waarde voor mijn werk als autismecoach. 

Ik heb veel ervaring met verschillende psychische problematiek zoals depressie, angst, AD(H)D, psychotische kwetsbaarheid, persoonlijkheidsproblematiek en suïcidaliteit.

Deze kennis en ervaring maakt dat ik snel signaleer en goed aanvoel welke problemen er spelen. Ik kom snel tot de kern van het probleem en weet hierdoor wat je nodig hebt en welke kennis en tools/ werkbladen ik kan inzetten in jouw situatie.

Op het gebied van autisme heb ik veel ervaring. Samen met collega’s heb ik 20 jaar geleden binnen de GGZ een nieuw behandelprogramma opgezet. Een deeltijdbehandeling voor jong volwassenen, een psycho- educatiegroep voor mannen en voor vrouwen, en ook cursussen voor partners , ouders van en broertjes en zusjes. In al die jaren heb ik veel ervaringsverhalen gehoord, veel gelezen, geleerd en ervaren over autisme en deze ervaring nam ik mee in mijn eigen praktijk.

Ik snap dat er veel mensen zijn die teleurgesteld in, of verkeerd behandeld zijn door, een hulpverlener maar ik vind dit geen reden om mijn werkervaring te verbergen. Mocht je zelf vervelende ervaringen hebben met hulpverleners of therapeuten en hierdoor of hierover eerst eens met mij wil praten voordat je besluit een coachingstraject in te gaan, weet dan dat ik voor je klaarsta!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *